• Reduceren van uw CO₂-uitstoot

  Uw organisatie stoot dagelijks CO₂ uit met een enorme impact op onze kwaliteit van leven en ons klimaat. Uiteindelijk willen we volledig CO₂-neutraal zijn en alle CO₂-uitstoot tot 0 reduceren.

 • CO₂ compenseren, hoe werkt dat?

  CO₂-uitstoot kan gecompenseerd worden door CO₂ uit de atmosfeer te halen en langdurig op te slaan.

  Voor CO₂-uitstoot compensatie zijn strenge regels opgesteld.

 • CO₂ is niet zichtbaar

  Op dashboardklimaatbeleid.nl van de overheid wordt onze vervuiling weergegeven. Het is een schrikbarend beeld en we kunnen en moeten er nu iets aan doen.

  Dashboardklimaatbeleid.nl

CO₂ compenseren

Waarom CO₂ compenseren?

Van bedrijven wordt steeds meer verwacht dat zij om hun "carbon footprint" verkleinen. Mensen beoordelen hun (potentiële) werkgever of leverancier op de duurzaamheid van de organisatie. Wie wil er werken bij of met een bedrijf dat vervuilend is? 

Maak uw organisatie nu aantoonbaar CO₂-neutraal, door de aanschaf van gecertificeerde carbon credits. Daarmee draagt u bij aan duurzame CO₂-projecten. Een maatschappelijk verantwoorde keuze, waarmee u aansluit op de regelgeving. Na een juiste CO₂-calculatie en CO₂-compensatie kunt u met recht melden dat uw organisatie CO₂-neutraal is. Zo geeft u blijk van een betrouwbare en verantwoorde organisatie.

 

 "Het is belangrijk om CO₂ uitstoot te reduceren en we hebben een goed plan. Bij CO₂-compensatie wordt de CO₂ die mijn organisatie nog wél uitstoot ergens anders uit de lucht gehaald."
– Ed Djie, Gamma BB

Wij helpen graag met uw CO₂-berekening en compensatieplan

Greencarbon werkt samen met verschillende partners. Onze partners zijn onder meer projectontwikkelaars die CO₂ opslaan in de grond of in bouwmaterialen.

We werken bijvoorbeeld samen met Stichting Climate Cleanup. Haar certificeringsburo ONCRA certificeert veel Nederlandse en Europese projecten en zorgt voor een transparante registratie van alle uitgegeven CO₂-emissie certificaten.

Climate Cleanup

 • Opbrengst

  75% van de opbrengst van de verkoop van de CO₂-emissie certificaten gaat naar de CO₂-projectontwikkelaars.

  Het certificeringsburo en Greencarbon krijgen een vergoeding voor de certificerings- en marketingkosten.

 • Kosten

  De kosten voor het verwijderen van 1 ton CO₂ uit de Nederlandse atmosfeer bedragen ruim € 75,-.

  Dit betreft verschillende kosten; pacht of eigendom van land, prijs voor bomen of bamboe, jaarlijkse bemesting, irrigatie en onderhoud.

  Zonder de verkoopopbrengst van de CO₂-emissie certificaten is het niet rendabel om CO₂ op enige wijze te verwijderen uit de atmosfeer.

 • Uw certificaat

  Bij aankoop van CO₂-emissie certificaten ontvangt u een uniek certificaat met uw naam, het betreffende project, het aantal ton CO₂ wat verwijderd is uit de atmosfeer en de link naar de registratie bij het certificeringsburo.