Over ons

Het ontwikkelen van betekenisvolle en betrouwbare projecten is een langdurig en kostbaar traject. De ontwikkelingskosten hiervan worden voor een deel vergoed door de opbrengst van CO₂-certificaten. Greencarbon licht de waarde van deze certificaten toe aan bedrijven, verkoopt ze en verkrijgt daarmee een eerlijke opbrengst voor de betrokken boeren en ontwikkelaars.   

Alle projecten worden door ons geïnspecteerd en gevalideerd. Zo is ieder CO₂-certificaat verantwoord en vertrouwd. 

We volgen de ontwikkelingen van het CRCF Framework welke is aangenomen door de Europese Unie voor certificering van Carbon Removal Units op de voet. Waar mogelijk werken we al volgens het nieuwe kader.

Betrouwbaar en betekenisvol

Wij zijn een organisatie met winstoogmerk en geloven in langdurige relaties met onze partners én klanten. We blijven transparant door zoveel mogelijk informatie te geven zonder vertrouwelijkheid of privacy te schenden. Al onze transacties zijn zichtbaar in de registers van de certificeringsorganisaties, zoals ONCRA.ORG. Greencarbon is gevestigd in Aalsmeer, Nederland en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel in Amsterdam.

Bestuur

De oprichters:

Berend

Berend van Geffen
berend@greencarbon.nl

Marcel

Marcel Hogenstein
marcel@greencarbon.nl

Maurice

Maurice Mulder
maurice@greencarbon.nl

Berend van Geffen diende meer dan een decennia als directeur van een Test- en Certificeringsbureau met testlaboratoria in 14 landen. Hij boekte succes  op het gebied van standaardisatie, kwaliteit en certificering. Met een passie voor zeilen en reizen wijdde hij de laatste vijf jaar aan coaching en oceaanexpedities, waarbij hij zijn leiderschapskwaliteiten combineerde met een diepe passie voor varen. Berend’s impactvolle carrière weerspiegelt een toewijding aan excelleren in zowel industriestandaarden als milieubeheer.

Maurice Mulder, een ervaren luchtvaartpionier, bracht een bevredigende carrière door als piloot bij KLM, waarbij hij de finesses van luchtvaarttechnologie beheerste. Met tientallen jaren ervaring aan het roer van diverse vliegtuigen ging hij met pensioen als een bekwame en gerespecteerde professional. Buiten de cockpit strekte zijn technische expertise zich uit naar de ontwikkeling van CO2-projecten.

Marcel Hogenstein, afkomstig uit Zeeland, is niet alleen een nauwgezette softwareontwikkelaar maar ook een toegewijde familieman. Hij staat bekend om zijn rustige houding en kritische denken en heeft een betrouwbare inbreng in de wereld van codering. Naast het digitale landschap vindt Marcel rust in zeilen, waarbij hij zowel de woelige wateren als de complexiteit van softwareontwikkeling met gedegen expertise navigeert. 

Partners 

    
 
 
 

Ambassadeurs

Onze ambassadeurs hebben de plicht de bedrijfsintegriteit te controleren. Zij hebben inzicht in alle transacties, certificaten, projecten, financiële informatie en bepaalde HR-/personeelsgerelateerde informatie. De ambassadeurs houden toezicht op en adviseren het bestuur over de uitvoering van de strategie, integriteit en bestuur van de organisatie.

Projectontwikkelaars

Ben je een projectontwikkelaar die aan een CO₂-reducerend project werkt? Neem dan contact met ons op om te bespreken hoe we jouw carbon credits succesvol kunnen aanbieden.

Het project moet aan bepaalde voorwaarden voldoen:

  • Het project moet gecertificeerd zijn of onderhevig zijn aan een certificeringsproces. 
  • Je geeft ons toestemming om het project regelmatig te inspecteren en te valideren en de informatie publiekelijk te delen.
  • De carbon credits worden eenmalig uitgegeven en bij een certificeringsbureau geregistreerd in een openbaar register.

We lichten graag toe hoe het proces werkt en welke partijen daarbij betrokken zijn.

 

CO₂ neutraal worden?

Wij helpen je graag om CO₂ neutraal te worden. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een CO₂ berekening of CO₂ compensatie voorstel.