Veel voorkomende vragen

Veel vragen die ons gesteld worden hebben we verzameld en we geven hierbij de antwoorden. Staat uw vraag hier niet bij dan kunt u deze stellen via email: info@greencarbon.nl

 

Hoe bepaal ik mijn CO2 uitstoot (ook wel carbon footprint genoemd)?

 • U kunt uw carbon footprint, of uw CO2 uitstoot, berekenen door de Carbon-calculator te gebruiken. 
 • Carbon footprint wordt uitgedrukt in tCO2e, wat staat voor 1.000 kg carbon-emissies.
 • Een doorsnee Europese burger produceert 8 tCO2e (8.000 kg) per jaar, in de VS is dit ongeveer 15 tCO2e.
 • Een dienstverlenend bedrijf in Europa met 100 werknemers (geen productie) produceert ongeveer 125 tCO2e per jaar.
 • Neem contact met ons op, want wij kunnen u helpen met onze calculator om uw CO2-uitstoot te berekenen.

 

Waarom moet ik mijn CO2-uitstoot compenseren?

 • Als samenleving streven we naar net-zero:netto nul emissies, in 2035 of later. Ondertussen kunt u uw ecologische voetafdruk compenseren.
 • Sommige bedrijven moeten hun CO2-/koolstofuitstoot compenseren en de beste koolstofkredieten kiezen. De beste zijn over het algemeen het meest betrouwbaar, bevatten biodiversiteit in het project en ondersteunen de lokale gemeenschap.

 

Hoe kan ik mijn CO2-uitstoot compenseren?

 • Koop carbon credits via onze website en ontvang een certificaat als bewijs van uw gecompenseerde uitstoot. Kijk bij Groene Projecten

 

Kan ik mijn carbon credits retourneren?

 • Nee, zodra u uw carbon credits heeft gekocht, zijn deze 'met pensioen' en kunnen niet meer op de markt worden gebracht. In onze algemene voorwaarden kunt u de details terugvinden.

 

Wat doet greencarbon b.v. met mijn gegevens?

 • Wij bewaren uw gegevens op de servers van Shopify Inc. in Europa. Ook zullen wij uw gegevens, en met name uw emailadres, gebruiken in Microsoft omgevingen waarbij de data in Europa wordt bewaard.
 • Commerciële informatie, met name bestelinformatie, wordt 5 jaar bewaard op =de servers van Shopify Inc. in Europa. 
 • Kijk naar ons Privacybeleid voor alle details

  Moet ik volgend jaar carbon credits kopen?

  • Ja, de kans is groot dat u het komende jaar ook CO2-uitstoot zult hebben – hopelijk minder dan in het huidige jaar. U kunt deze uitstoot volgend jaar compenseren. Of neem contact met ons op, dan reserveren wij carbon credits voor u tegen de huidige marktprijs.

   

  Wat is het verschil tussen de vrijwillige markt van carbon credits en het Europese emissiehandelssysteem (EU ETS)?

  • Om grote vervuilers te stimuleren hun CO2-uitstoot terug te dringen, verplicht de EU hen sinds 2005 om emissierechten te kopen. Emissierechten zijn een soort vergunningen die door overheden worden uitgegeven om een bepaalde hoeveelheid uitstoot van broeikasgassen toe te staan aan een bedrijf. Het idee hierachter is dat bedrijven gaan verduurzamen om de kosten voor de emissierechten uit te sparen. Naast  deze verplichte markt is er ook een vrijwillige markt ontstaan, voor bedrijven die graag vrijwillig iets aan duurzaamheid willen doen. Op deze markt kunnen CO2-certificaten, ook wel carbon credits genoemd, worden aangeschaft. Deze certificaten worden uitgegeven door gecertificeerde en gereguleerde klimaatbeschermingsprojecten over heel de wereld.

   

  Wat zijn de SDGs?

  • De Sustainable Development Goals (SDG’s) zijn een reeks van 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen die door de internationale gemeenschap zijn opgesteld om een duurzamere en rechtvaardigere wereld op te bouwen. Ze zijn in 2015 door de Verenigde Naties gelanceerd. Elke doelstelling heeft specifieke doelstellingen, waardoor projecten en bedrijven hun strategieën op deze SDGs kunnen afstemmen. In de greencarbon projecten worden de SDGs per project weergegeven.

   

   

   

  CO₂ neutraal worden?

  Wij helpen je graag om CO₂ neutraal te worden. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een CO₂ berekening of CO₂ compensatie voorstel.