De weg naar een CO₂-neutrale organisatie

Door maatregelen te nemen en veranderingen door te voeren kunt u de CO₂-uitstoot van uw organisatie compenseren door CO₂-emissiecertificaten bij ons te kopen. Daarmee steunt u projecten die CO₂ uit de atmosfeer verwijderen en draagt u bij aan een schonere wereld.

"Het is belangrijk om CO₂ uitstoot te reduceren. Bij CO₂-compensatie wordt de CO₂ die mijn organisatie nog wél uitstoot ergens anders uit de lucht gehaald."
– Ed Djie, Gamma BB

Hoe word ik CO₂ neutraal?

Voor veel organisaties is het een uitdaging om de CO₂-uitstoot tot 0 te reduceren. Het deel dat niet gereduceerd kan worden, kunt u  compenseren met CO₂-emissiecertificaten, zodat uw bedrijf  CO₂-neutraal wordt. Lees meer over CO₂-emissiecertificaten, ook wel carbon credits genoemd.

Voor meer informatie over begrippen en technieken over CO₂-verwijdering kunt u kijken op de website van ONCRA waar een verzameling is opgesteld: https://oncra.simple.ink/ 

Waarom CO₂ compenseren?

Van bedrijven wordt steeds meer verwacht dat zij om hun "carbon footprint" verkleinen. Mensen beoordelen hun (potentiële) werkgever of leverancier op de duurzaamheid van de organisatie. Wie wil er werken bij of met een bedrijf dat vervuilend is? 

Maak uw organisatie nu aantoonbaar CO₂-neutraal, door de aanschaf van gecertificeerde carbon credits. Daarmee draagt u bij aan duurzame CO₂-projecten. Een maatschappelijk verantwoorde keuze, waarmee u aansluit op de regelgeving. Na een juiste CO₂-calculatie en CO₂-compensatie kunt u met recht melden dat uw organisatie CO₂-neutraal is. Zo geeft u blijk van een betrouwbare en verantwoorde organisatie. 

Waarom greencarbon.nl?

"Omdat ik mijn carbon credits via greencarbon kocht, kan ik erop vertrouwen: Ik compenseer emissies door een échte bijdrage te leveren aan een beter milieu." 
– Willemijn Steggerda, assistent huisarts

De credits die je bij greencarbon koopt, zijn afkomstig van gecontroleerde en gevalideerde projecten.De transacties zijn traceerbaar in het register van o.a. ONCRA.org. 

CO₂ neutraal worden?

Wij helpen je graag om CO₂ neutraal te worden. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een CO₂ berekening of CO₂ compensatie voorstel.